matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współrzędne środka i długość promienia okręgu
budyn:
o równaniu x
2
+y
2
+2x−12y−7=0 x
2
+2x+y
2
−12y−7=0 (x+1)
2
−1+(y
2
−6)
2
−36−7=0 (x+1)
2
+(y−6)
2
=44 S(−1, 6) r=
√
44
dobrze ? ^^
9 kwi 19:48
J:
Tak.
9 kwi 19:51