test na zakończenie gimnazjum
Dominisza: https://matematykaszkolna.pl/strona/3671.html
może mi ktoś powiedzieć czy dobrze zrobiłam ten test
1. D
2. D
3. C
4. C
5. A
6. D
7. D
8. P P
9. P F
10. P P
11. C
12. A
13. D
14. D
15. F P
16. B
17. B
18. C
19. ND
20. B
21. 2x+3y=38
x+y=15
i z tego wyjdzie że x=7, a y=8
czyli w wycieczce brało udział 14 dziewczynek i 24 chłopców
22. Dwusieczne kątów BAD i ABC są prostopadłe do siebie ponieważ
− kąt DAB i kąt CBA mają po 90 stopni a po przecięciu mają po 45 stopni
(nw jak to poprawnie zapisać)
23. mam jakiś pomysł ale niewiem jak to wszystko ze sobą obliczyć, proszę o rozwiązanie
9 kwi 19:42
Piotr 10: Masz przecież tak odpowiedzi wystarczy kliknac tylko
9 kwi 19:45
Dominisza: przepraszam, dopiero teraz załapałam
9 kwi 19:49