matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamieniłem już funkcję z postaci ogólnej do kanonicznej, teraz potrzebuję wykres
Crossfit:
2x+4
10
y=
=
+2
x−3
x−3
Asymptoty: x = 3 y = 2
9 kwi 19:10
Crossfit:
wykres, osie symetrii i wierzchołki
9 kwi 19:11