matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
aaaaaaaaaa:
oblicz pochodną funkcji f(x)=x
x
9 kwi 18:26
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/360.html
9 kwi 18:53
fx:
Przykład ten pojawia się niezmiernie często. Warto zapamiętać wzór: A
x
= e
xlnA
w szczególności: x
x
= e
xlnx
z której to równości otrzymujemy postać, którą różniczkuje się bardzo prosto
.
9 kwi 19:15