Cyklometryczne funkcje
Justyna: | | 12 | |
Mam pytanie: Jak wyrazic arcus sinus |
| przez arcus cotangens?
|
| | 13 | |
Sa na to jakies odpowiednie wzory?
Dziekuje z gory za jakakolwiek pomoc
| | 5 | |
Powinno wyjsc arcus cotangens |
| |
| | 12 | |
2 lis 09:06
Zbronek: y = arcsin(x) ⇔ x = sin(y)
| | 12 | | 12 | | 5 | | 5 | | 5 | |
y=arcsin |
| ⇔ |
| =siny⇒cosy= |
| ,więc ctgy= |
| ⇒y=arcctg |
| |
| | 13 | | 13 | | 13 | | 12 | | 12 | |
2 lis 09:50
Justyna: Pzrepraszam, a skad sie wziela 5? prosze mi wybaczyc moje pytanie, ale kompletnie nie mam
pojecia
2 lis 10:35
Justyna: ok , juz wiem, ale ze mnie gapa, dziekuje za pomoc
2 lis 10:36
AS: Grunt to samokrytyka!
2 lis 15:20