matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekrojem osiowym stożka jest trójkątem prostokątnym o przyprostokątnej równej
Łukasz:
Przekrojem osiowym stożka jest trójkątem prostokątnym o przyprostokątnej równej 12 pole powierzchnii bocznej stożka jestt równe
?
9 kwi 17:55
dero2005:
l = 12
l
√
2
h = r =
= 6
√
2
2
P
b
= πrl =
9 kwi 18:18
Łukasz:
kurde ale z tego wynika ze pole boczne bedzie równe 72
√
2
a ja mam w odpowiedzi że 36
√
2
9 kwi 18:28