Zadanie
pomozcie prosze!!: piłeczka pingpongowa waży p gramów, piłeczka do tenisa t gramów, a piłka do siatkówki s
dekagramów.
1)o ile cięższe są 3 piłeczki do tenisa od piłeczek do pingponga?
2) ile razy cięższe są 4 piłki do sitakówki od 3 piłeczek do tenisa?
rotfl
2 lis 01:22
godzio187: p − p g
t − t g
s − sg
1)3t−3p=3(t−p)g gdzie t≠0 i p≠0
2)4s−3t=(
√4s−
√3t)(
√4s+
√3t)g gdzie s≠0 i t≠0 dobrze

?
2 lis 01:28
godzio187: a przepraszam 2 źle
powinno być
4s=x*3t
2 lis 01:30
godzio187: założenie że t≠0
2 lis 01:31
pomozcie prosze!!: nie mam pojecia
2 lis 01:35
godzio187:
2 lis 01:38