matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dokładna wartosc wyrazenia √8 + √32 - √50 + √98 to
Asia:
9 kwi 15:24
razor:
podpowiedz: 8 = 4*2 32 = 16*2 50 = 25*2 98 = 49*2
9 kwi 15:26
J:
p{8] = 2
√
2
,
√
32
= 4
√
2
,
√
50
= 5
√
2
,
√
98
= 7
√
2
... i policz
9 kwi 15:26
Hajtowy:
https://matematykaszkolna.pl/forum/246007.html
warto sie nauczyc liczyc i nie dublować tematów
9 kwi 15:29