2 przed nawias
drzewo: czemu n*(2n−2)(2n−4) zamienia się na:
4n(n−1)(n−2) gdy wyciągnie się 2 przed nawias ?
a nie na 2n(n−1)(n−2) ?
9 kwi 14:01
Draghan: Masz dwa nawiasy, więc wyciągasz dwie dwójki
9 kwi 14:03
drzewo: dobra to dzięki więc tak to działa
9 kwi 14:04
Draghan: Bo wyciągasz z jednego nawiasu jedną dwójkę, potem z drugiego... A że mnożenie jest przemienne
(przy dodawaniu tak nie możesz zrobić

), to się mnoży

n(2n−2)(2n−4)=
n*2*(n−1)(2n−4)=
n*2*(n−1)*2*(n−2)=
2*2*n*(n−1)*(n−2)
9 kwi 14:08