nierownosci
potrzebujaca ! :(: Jak rozwiazac takie rownanie?
a√3−2=0
9 kwi 10:57
9 kwi 11:03
matsan: Poprzednia odpowiedź jest błędna,poprawna to:
3+√2
a= −−−−−−
8
9 kwi 11:12
potrzebujaca ! :(: I to tylko tyle ? Nie trzeba nic wiecej robic?
9 kwi 11:19
ICSP: Tylko tyle.
9 kwi 11:19
potrzebujaca ! :(: To zadanie z dzialu rownania i nierownosci mam dzisiaj poprawe i nie wiem jak rozwiazac ten
przyklad
9 kwi 11:21
matsan: Tak, to tyle. Wystarczyło obustronnie pomnożyć przez √2 i dodać 3. Te działania wynikają z
definicji równości gradientu. Polecam się na przyszłość.
9 kwi 11:21
potrzebujaca ! :(: A skad ta osemka mozesz mi to troche wytlumaczyc ?
9 kwi 11:22
matsan: W mianowniku mieliśmy √2 pomnożone przez √2 i dodane 3 a skoro było 3 to zrobiło się 8.
9 kwi 11:23
MQ: Odpowiedź ICSP jest poprawna.
a
√3−2=0 | +2
a
√3=2 |/
√3
9 kwi 11:24
J: matsan... napij się czegoś i ochłoń.
9 kwi 11:29
potrzebujaca ! :(: Dziekuje za pomoc
9 kwi 11:29
matsan: Żaden problem

polecam się
9 kwi 11:33