Zbiór wartości
Zuza: Zbiorem wartości funkcji kwadratowej y=−x2 +2x+3 jest przedział:
a) (−∞,1>
b) (−∞, 2>
c) (−∞,3>
d)(−∞,4>
8 kwi 23:20
52:
xw=?
8 kwi 23:21
ICSP: yw = ?
8 kwi 23:21
5-latek: policzylem to na piechote i wyszlo mi ze d)
8 kwi 23:22
pigor: ..., np.
y=−x
2+2x+3= −(x
2−2x−3)= −(x
2−2x+1−4)=
−(x−1)
2+
4 odp.
d).
8 kwi 23:25
5-latek: czesc

ladnie to pokazales jak przejsc do postaci kanonicznej i juz mamy wynik
8 kwi 23:27
Zuza: To już wiem, dzięki wielkie!
8 kwi 23:32
5-latek:

Z wykresu tez widac
8 kwi 23:34