Narysuj wykres funkcji sinus wartosc bezwzgledna
jan: Narysuj wykres funkcji
f(x)= |sinx| − sinx x∊<−2π;2π>
8 kwi 23:16
52: Rozpisz na przypadki
1.sin x<0 2. sin x≥0
8 kwi 23:18
Marcin: I wtedy masz
f(x)=0
luub:
f(x)=−2sinx

Musisz tylko uważać kiedy sinx>, a kiedy <0
8 kwi 23:22
jan: Tak wiem. Ja to zrobiłem tylko nie jestem do końca pewny wykresu
8 kwi 23:23
jan: Bo jak jest −2sinx dla sinx<0, czyli w przedziale (−π,0) u (π,2π) to muszę go odbić do góry czy
nie?
8 kwi 23:24
bezendu:
8 kwi 23:25
jan: Czyli jednak miałem rację
8 kwi 23:27
jan: To czemu tu odbijamy a nie odbijamy jak mamy f(x)=2|sinx}sinx i wtedy dla sinx<0 mamy −2 i
tego nie odbijamy o oś ox?
8 kwi 23:30