matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
melka:
podaj przyklad liczb calkowitych dodatnich a i b spelniajacych nierowmosc: 4/9 < a/b < 5/9
1 lis 23:03
godzio187:
1
4
2
9
1
1
=
*
=
9
2
9
2
np. a=1 i b =2
1 lis 23:07
melka:
jak jak?
1 lis 23:11
godzio187:
co jak ?
1
pomiedzy 4 a 5 jest np 4
a trzeba to przedstawić w postaci liczb całkowitych, dlatego
2
trzeba było doprowadzić do liczb całkowitych
1 lis 23:14
melka:
aha, rozumiem, dzieki
1 lis 23:15