prosze o pomoc
gosia: 1. Oblicz średnią arytmetyczną liczb 5,2,7,2,3,4,1,6. Podaj ich medianę oraz dominantę.
2. Oblicz pole powierzchni i objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o krawędzi
podstawy 6 cm i wysokości 12m.
3. Objętość kuli jest równa 288π . Oblicz pole powierzchni tej kuli.
8 kwi 21:28
Marcin: Gosiu naprawdę? Średnią arytmetyczną mamy Ci liczyć?
8 kwi 21:29
gosia: Srednia 3,75
Dominanta 2
8 kwi 21:33
5-latek: wszystko to sa proste wzory
Nawet do wzoru maturzystce mamy podstawiac ?
| | 1 | |
np 2 V= |
| Pp*h a pole kwadratu o boku 6 to przeciez potrafi policzyc |
| | 3 | |
8 kwi 21:33
tomi: najpierw obliczamy delte, potem podstawiamy do wzoru na monotonicznosc kombinacji n−tej i
dzielimy stronami przez wzór rozkładu dwumianowego, prawdopodobieństwo otrzymania 2 reszek w 4
rzutach obliczamy dzieki wypisaniu wszystkich mozliwych kombinacji za pomoca otrzymanego
wczesniej wzoru i gotowe, łatwe teraz zadania macie w tej szkole
8 kwi 21:39
Paulina:
Pp=2*6*6+4*6*12=360 (m2)
V=6*6*12=432 (m3)
9 kwi 19:01
Paulina: 3.
43πr3=288π
r3=216
r=6
P=4πr2=4π62=144π
9 kwi 19:03