aa
Hugo: OBLICZ:
log516 * log427 * log325 =
:((
8 kwi 20:13
Hugo: 
8 kwi 20:21
8 kwi 20:22
Hugo: a pomożesz mi rozpisać

ja wiem że ty umiesz
8 kwi 20:23
bezendu:
Najpierw Twoje próby !
8 kwi 20:23
Hugo: OKej ja Cię rozumiem i sam bym chciał coś ale nie wiem nawet jak... można rozpisać o różnych
podstawach logarytmy ale to nie wiem jak ma coś dać... :x Proszę o wskazówkę
A to wczorajsze rozwiązałem
8 kwi 20:26
Tadeusz:
co jak co ... ale przynajmniej powinieneś wiedzieć, że jest wzór na zmianę podstawy logarytmu.
WIEDZIEĆ

... bo sam wzór znajdziesz w tablicach
8 kwi 20:35
Hugo: a gdyby rozpisać to

?
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log5(80* |
| ) * log5(108* |
| ) * log3(75* |
| )  dobry pomysł? |
| | 5 | | 5 | | 3 | |
8 kwi 20:38
Hugo: wzór na zamianę:
Ale jak to zastosować?
8 kwi 20:39
Hugo:
8 kwi 20:40
Tadeusz:
| log416 | | log425 | |
| *log427* |
| = |
| log45 | | log43 | |
8 kwi 20:41
Tadeusz:
| | 2 | | 2log45 | |
= |
| *3log43* |
| = |
| | log45 | | log43 | |
8 kwi 20:43
Hugo: | 2 | | log425 | |
| * log427 * |
| |
| log45 | | log43 | |
8 kwi 20:45
J: Hugo ... a słyszałeś coś o skracaniu ułamków ?
8 kwi 20:46
Hugo: 
teraz jaśniejsze !
2*3*2=12
8 kwi 20:46
Hugo: The question is: How

...
...
Hugo wraca do Polsatu bo matma mu nie wychodzi XD
// Dz Tadeuszu
8 kwi 20:49
Tadeusz: −
8 kwi 21:01