matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jagodka271:
(x+2)!
x!
=56
8 kwi 20:09
ICSP:
x = 6
8 kwi 20:11
Draghan:
(x+1) * (x+2) = 56 Jedno rozwiązanie odrzucasz, bo silnia jest zdefiniowana dla liczb naturalnych
8 kwi 20:14
jagodka271:
dzięki
8 kwi 20:20
Hugo:
(x+2)! = x!(x+1)(x+2)
8 kwi 20:22