pomocy potrzebuje na jutro kto pomoże
Monia : 1)−−− rozwiąż równanie 4x+4 kreska ułamkowa x2−4= 6kreska ułamkowa x+2
2) −−− wyznacz ciąg arytmetyczny ( an), tzn a1oraz r , wiedząc ,że a6−a4=1 oraz a5+a13=16
3) ile wyrazów ma podany ciąg geometryczny 2,6,18,.............,1458
4) wyznacz k tak aby proste o równaniach 3kx−7y−10=0 i 2x+y−7=0 były prostopadłe
5)rozwiąż równanie 1,5 kreska ułamkowa x=3x2−6kreska ułamkowa 2x(x+1)−3 kreska ułamkowa 2x+2
8 kwi 20:02
Monia :
pomocy kto pomoże
1)−−− rozwiąż równanie 4x+4 kreska ułamkowa x2−4= 6kreska ułamkowa x+2
2) −−− wyznacz ciąg arytmetyczny ( an), tzn a1oraz r , wiedząc ,że a6−a4=1 oraz a5+a13=16
3) ile wyrazów ma podany ciąg geometryczny 2,6,18,.............,1458
4) wyznacz k tak aby proste o równaniach 3kx−7y−10=0 i 2x+y−7=0 były prostopadłe
5)rozwiążrównanie1,5 kreskaułamkowa x=3x2−6kreskaułamkowa 2x(x+1)−3 kreska ułamkowa 2x+2
8 kwi 20:17
agulka: 1).
4x
2+8x+4x+8=6x
2−24
x
2−6x−16=0
Δ=100,
√Δ=10
8 kwi 20:31
agulka: 2).
a
6=a
1+5r
a
4=a
1+3r
a
5=a
1+4r
a
13=a
1+12r
| ⎧ | a1+5r−a1−3r=1 | |
| ⎩ | a1+4r+a1+12r=16 |
|
| | 1 | |
|
8 kwi 20:36
Monia : bardzo dziękuje za pomoc
8 kwi 21:06
|