| |||||||||||||||||
∫ | dx | ||||||||||||||||
| x2+x+1 |
| 1 | 2x + 4 | |||||||||||||||||||
∫ | dx = − | ∫ | dx = | ||||||||||||||||||
| x2 + x + 1 | 6 | x2 + x + 1 |
| 1 | 2x + 1 + 3 | |||
− | ∫ | dx = | ||
| 6 | x2 + x + 1 |
| 1 | 2x + 1 | 1 | 1 | |||||
− | ∫ | dx − | ∫ | dx = | ||||
| 6 | x2 + x + 1 | 2 | x2 + x + 1 |
| 1 | (x2 + x + 1)' | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||
− | ∫ | dx − | ∫ | dx = | |||||||||||||||||||
| 6 | x2 + x + 1 | 2 |
|
| 1 | 1 | 2x + 1 | ||||
− | ln|x2 + x + 1| − | arctg( | ) + C | |||
| 6 | √3 | √3 |