x
T1000: Rozwiąż równanie ||x−1| − |3−x|| = 2
Czy wyglądało to by tak:
||x−1| − |3−x|| = 2
|x−1| − |3−x| = 2 ⋁ |x−1| − |3−x| = −2
I teraz normalnie rozwiązuje z przedziałow jako dwa przypadki?x
8 kwi 15:37
J: Trzy przypadki ...
8 kwi 15:38
T1000: ?
8 kwi 15:40
J: (−∞,1) , <1,3) , <3,+∞)
8 kwi 15:44
T1000: tak tak to wiem

ale chodzi mi o te dwa rówannia
|x−1| − |3−x| = 2 ⋁ |x−1| − |3−x| = −2
Rozwiazuje pierw pierwsze dla przediałów
(−
∞,1) , <1,3) , <3,+
∞) a potem drugie,tak?
Czy na końcu łącze oba?
8 kwi 15:50
J: Rozpisuj obydwa ... niektóre mogą się pokryć ( być identyczne )
8 kwi 15:56
T1000: Okey dzięki J : )
8 kwi 16:00