matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
pomocy:(:
Z talii 52 kart brydżowych losujemy dwie karty. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że wylosujemy dwa trefle.
8 kwi 15:01
J:
52
2
IΩI =
13
2
IAI =
P(A) = ...
8 kwi 15:04
Draghan:
O, kolejne dziś prawdopodobieństwo
Wszystkich trefli mamy 52/4=13 Proste drzewko w zupełności wystarczy
T − trefl; I − inna karta
13*12
1
P(A) =
=
52*51
17
8 kwi 15:09
pomocy:(:
dzieki
8 kwi 15:31