matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie z wartością bezwzględną
:):
Rozwiąż równanie z wartością bezwzględną: x
3
· |x| + 6x
2
= 0
8 kwi 13:47
ZKS:
x
3
* |x| + 6x
2
= 0 x * |x|
3
+ 6|x|
2
= 0 |x|
2
(x * |x| + 6) = 0 Potrafisz dokończyć?
8 kwi 13:52