matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Natalia:
Prosze pomóżcie :na ile sposobów można wybrać trzyosobową delegację z grupy sześcioosobowej? A.18 B.30 C.6!−3! D.20 i do tego obliczenia proszę !
8 kwi 00:41
Janek191:
6
3
6 !
4*5*6
N =
=
=
= 20
3 ! *3 !
6
Odp. D
8 kwi 00:54