matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
zadanie:
Znalezc taka funkcje F, ze
1
F''(x)=
, F'(1)=F'(−1)=1 , F(1)=F(−1)=3
x
2
1
trzeba obliczyc calke funkcji
x
2
ale nalezy uwzglednic dziedzine i rozpatrzec kazda w dwoch przypadkach tak?
8 kwi 00:35
Janek191:
1
1
f'(x) =
czy f" (x) =
?
x
2
x
2
8 kwi 00:59
zadanie:
To drugie
8 kwi 07:09
zadanie:
?
8 kwi 18:08
zadanie:
to jak z ta dziedzina?
8 kwi 20:12