Wykaż okresowość funkcji
justa96: Proszę o pomoc

mam problem z zadaniem
Funkcja f:R→R →ma tę własność, że funkcja g(x)=f(x)+sin(f(x)) jest okresowa. Udodownij, że
funkcja f też jest okresowa
7 kwi 22:30
Kleo: najlepiej sprawdzic czy funkcja ta ma regularne krwawienie, wtedy jest okresowa
7 kwi 22:34
justa96: to sprawdź Twoim sposobem
7 kwi 22:44
fx: g(x)=f(x)+sin(f(x))
Można zapisać równoważnie jako:
| | eif(x) − e−if(x) | |
g(x) = f(x) + |
| |
| | 2i | |
Bym się zastanowił nad tym kierunkiem.
8 kwi 11:35