Proosze
Pomóżcie!: na probnym egzaminie gimnazjalnym maciek zdobył 63 punkty obliczyl ze z testu humanistycznego
otrzymał o 25% wiecej punktow niz z testu matematycznego ile punktów dostał Maciek z kazdego
testu?
1 lis 21:53
AROB: pomogę
1 lis 21:59
Eta:
1 lis 22:02
AROB: ilość punktów z testu matemat. = x
" " " humanist. = x + 25%x = 125%x
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
razem = 63
x + 125%x = 63
225%x = 63
Odp. Maciek otrzymał z matem. 28 pkt., a z humanist. 35 pkt.
1 lis 22:06
AROB: Dobry wieczór
Eto i
Bogdanie
1 lis 22:08
Bogdan:
Dobry wieczór
Eto i
AROB 
. Dopiero wróciłem z całodziennej wyprawy, byłem
na grobach moich bliskich.
1 lis 22:14
AROB: Ja także niedawno wróciłam.
1 lis 22:17
załamka: a da się to jakoś zrobić układem równań ?
8 sty 16:57
Mila:
x− liczba punktów z testu H
y− liczba punktów z testu M
x+y=63
y=x+0,25x
8 sty 17:05