matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji
arwena:
witam
czy granicą funkcji f(x) = sin
1
x
jest 0
7 kwi 20:53
Toskan:
a x do czego dąży?
7 kwi 20:53
arwena:
x dąży do 0
7 kwi 21:07
PW:
2
x
k
=
(2k+1)π
limx
k
= 0 k→
∞
− mamy przykład podciągu zbieżnego do zera. Co powiesz o odpowiednim ciągu wartości
1
π
sin
= sin(2k+1)
x
k
2
7 kwi 21:19
arwena:
dzięki
7 kwi 21:25