Maturka podstawa.
52: Liczba rzeczywistych rozwiązań równania (x+1)(x+2)(x2−3) jest równa:
A)0 B)1 C)2 D)4
Ja zaznaczyłem odp.D, ale mam 0pkt. Która odpowiedź jest prawdziwa i dlaczego ?
7 kwi 19:52
Marcin: A to było przyrównane do zera?
Jeżeli tak, to zaznaczyłeś dobrze.
7 kwi 19:54
52: Dokładnie taka treść jak napisałem .
7 kwi 19:55
J: Dziwne ... ewidentnie są cztery pierwiastki .. , może pytanie było o wymierne (niewymierne) ?
7 kwi 19:55
52: Wg mnie się osoba sprawdzająca pomyliła
7 kwi 19:56
Marcin: A może było x
2+3 i tylko źle przepisałeś?
7 kwi 19:56
52: Jest dobra napisane sprawdzałem x3.
7 kwi 19:57
J: Błąd sprawdzającego ..
7 kwi 19:58
pomocnik: Może chodzi o to, że to nie równanie, więc A
7 kwi 19:59
52: Dzięki

to jeszcze jedno

Wszystkie liczby spełniające warunek x−1≤2x≤3x+3 można zapisać za pomocą przedziału:
A) (−1,
∞) B)(
∞,−3> C)≤−3,−1) D)≤−3,
∞)
Odp. A ?
7 kwi 20:01
Marcin: x≥−1. Nie masz takiej odpowiedzi
7 kwi 20:04
zawodus: Dziwne te zadania
7 kwi 20:13
52: no

i tylko 77% szkoda a to tylko podstawa.
7 kwi 20:14
52:

Punkty A(x
a,y
a) B(x
B,y
B) C(x
C,y
C) D(x
D,y
D) są kolejnymi wierzchołkami trapezu. Oblicz
pole tego trapezu.
Mianowicie chciałem to zrobić z pola wektorów (trójkątów) nie wiem jak to nazwać, ale nie
pamiętam tej metody.
Najpierw policzyć P
ADC i P
ABC i to zsumować na koniec wiecie o co mi chodzi ?
7 kwi 21:15
Piotr 10: No i ok
liczysz pole trójkata ADC a potem pole ABC i symujesz to
7 kwi 21:16
52: Tak, tylko nie wiem jak policzyć pola tych trójkątów...
7 kwi 21:18
Piotr 10: A miałeś współrzedne podane, np A=(3;5) czy po prostu A=(xa;ya) ?
7 kwi 21:19
52: miałem podane liczby
7 kwi 21:19
Marcin: No to jak są liczby, to nie powinno być specjalnego problemu

Pamiętasz te liczby?
7 kwi 21:20
Piotr 10: No to wzorek zastosuj wzór na pole takiego trójkąta w tablicach poszukaj ''Geometria
analityczna''
7 kwi 21:20
zawodus: Jak masz liczby to wzór jest w karcie wzorów (ja go nie znam na pamięć w tej postaci).
7 kwi 21:21
Piotr 10: lub zastosuj gotowy wzor na pole czworokata, ale go nie ma w tablicach xd
7 kwi 21:22
52:

OMG no faktycznie jaki ja nie myślący jestem, a jeszcze pytanie przy okazji.
| x
B−x
A x
C−x
A |
| y
B−y
A y
C−y
A |
| | 1 | |
= |
| |(xB−xA)(yC−yA)−( xC−xA)(yB−yA) |
| | 2 | |
To jest dobrze ?
7 kwi 21:27
52: ?
7 kwi 21:48
fx: Tak.
8 kwi 11:41