matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Czesio:
1
Wyznacz równanie okręgu o środku S i promieniem r. S(−2,−1), r=
2
7 kwi 19:29
Marcin:
Czekasz na rozwiązanie czy podpowiedzi?
P.S. Trochę przesadzasz z tymi zadaniaami
7 kwi 19:30
J:
(x−a)
2
+ (y−b)
2
= r
2
.... i dzałaj.
7 kwi 19:32
bezendu:
1
(x+2)
2
+(y+1)
2
=
4
7 kwi 19:33