matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz długości boków tego trójkąta.
Patrycja:
Pole trójkąta o kątach 30 i 60 stopni wynosi 9
√
3
/2 . Oblicz długości boków tego trójkąta.
7 kwi 19:12
Eta:
a>0
a*a
√
3
9
√
3
P=
=
⇒ a
2
=9 ⇒a=3
2
2
|AC|=3, |AB|=3
√
3
, |BC|=6
7 kwi 20:47