matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rówanie
keti:
3
|2x−3|
= 1 rozwiaż równanie czy mógłby mi ktoś po kolei wszystko wytłumaczyć ?
7 kwi 18:27
...:
2x−3≠0 ⇒ x≠3/2 |2x−3|=3 2x−3=3 lub 2x−3=−3 2x=6 2x=0 x=3 x=0
7 kwi 18:47