matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Natalia:
Prawdopodobieństwo,że student zda egzamin wynosi 0,75. Jakie jest prawdopodobieństwo,że nie zda egzaminu?
7 kwi 18:21
Hugo:
P(A)=0,75 = > 75% P(B) − nie zda P(Ω)− P(A) = P(B) 1 − 0,75 = 0,25
7 kwi 18:25
Natalia:
dzięki
7 kwi 18:27