rachunek prawdopodobieństwa
Mik: Do worka wrzucono 50 losów w tym 15 wygrywających. Wyciągamy 3 losy. Jakie jest
prawdopodobieństwo, że co najmniej jeden los jest wygrywający?
7 kwi 18:09
52:
| | | | | | | | | |
A= | + | + | =15*595+105*35+455=13055 |
| | | | |
| | 13055 | | 2611 | |
P(A)= |
| = |
| |
| | 19600 | | 3920 | |
Nie wiem czy da się bardziej skrócić chcesz to szukaj mi już się nie chce...
7 kwi 18:13
jakubs: | | 373 | |
52 da się bardziej ...= |
| |
| | 560 | |
7 kwi 18:19
52: Tak jak napisałem już mi się myśleć nie chciało ... ale jakiś własny wkład w rozwiązanie
zadania też może kolega mieć.
7 kwi 18:25