g
Pomocy!: oblicz objetosc i pole powierzchni calkowitej graniastoslupa prawidlowego o podstawie kwadratu
jesli przakatna sciany bocznej ma dlugosc 20 cm i tworzy z krawedzia podstawy kat 60 stopni
1 lis 21:07
Pomocy!: Eta ,Tim pomozecie?
1 lis 21:17
godzio187: a moge ja

?
1 lis 21:20
Pomocy!: jasne

poprosze
1 lis 21:22
godzio187:

z własności trójkąta o kątach 30,60,90 wynika że:
20=2a
a=10
h=a
√3=10
√3
V=Pp*h
V=a
2*h
V=1000
√3cm
3
Pc=Pp+Pb=100+4*10
√3*10=100+400
√3cm
2
1 lis 21:27
Pomocy!: dziekuje Ci bardzo
1 lis 21:27