aa
Hugo: | | 1 | |
cosx= |
| w przedziale <0;2pi> |
| | 4 | |
wiem ze cosx= 0,5 −> x=π/3
I mozna bylo by podzielic przez 2 by otrzymac.. ale to nie funkcja liniowa tylko f.
trygonometrycNa gdzie wykres jest zakrzywiony
7 kwi 09:33
Hugo: tresc rozwiaz cosx1/4
7 kwi 09:34
J: Nie można podzielić przez 2 !
7 kwi 09:34
Hugo: wiem wlasnie zatem jak rozwiazac cox=0,25
7 kwi 09:38
J: Poszukaj w tablicach ..
7 kwi 09:41
Hugo: ; /// a nie da sie inaczej?
7 kwi 09:54
J: Ja nie znam innej metody... , jeszcze kalkulator, arkusz excela ...
7 kwi 10:01
zawodus: Możesz rozwinąć funkcję w szereg Taylora
7 kwi 10:19
Hugo: XD ok
7 kwi 10:28