c | 2c−2b | b | ||||
O dodatnich liczbach a,b,c wiemy że spełniają warunek | = | = | . Wyznacz | |||
a+b | a | c |
c | ||
wartość ilorazu | ||
b |
⎧ | ac = 2ac − 2ab + 2bc − 2b2 | |
⎨ | c2 = ab + b2 | |
⎩ | ab = 2c2 − 2bc |
⎧ | ac − 2ab + 2bc − 2b2 = 0 | |
⎨ | c2 = ab + b2 | |
⎩ | ab = 2c2 − 2bc |
c | |
= 1 | |
b |
c | 2c−2b | b | |||
= | = | ||||
a+b | a | c |
b | c−b | c | |||
= | =1= | ||||
c | c−b | b |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |