matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt prostokątny. obliczanie długości cosinus
Wikiii:
Podaj pozostałe wymiary trójkąta prostokątnego, którego przeciw prostokątna ma długość 14 cm a
3
cosinus jednego z kątów równa się
7
1 lis 20:19
godzio187:
robie
1 lis 20:24
Wikiii:
dzięki
1 lis 20:25
godzio187:
y
cosα=
14
3
y
=
7
14
3*14
y=
7
y=6 x
2
+y
2
=14
2
x
2
=196−36 x=4
√
10
1 lis 20:27