dowody algebraiczne
Adam555: Wykaż, że jeśli a, b, c∊R−{0} i a/b=b/c, to a2+b2/b2+c2=b2/c2
6 kwi 19:27
Janek191:
Napisz to porządnie
6 kwi 19:29
Adam555: jeśli ab=bc, to a2 + b2b2 + c2=b2c2
6 kwi 19:33
Adam555: kurcze, nie o to chodzilo
6 kwi 19:34
5-latek: Jak zapiszesz to za pomoca duzej litery U to bedzie cos takiego
| a | | b | | a2+b2 | | b2 | |
| = |
| to |
| = |
| o to chodzilo? |
| b | | c | | b2+c2 | | c2 | |
6 kwi 19:37
Adam555: taaak, wpisałem małą literę u
6 kwi 19:38
Adam555: dzięki
6 kwi 19:38
marta:
| | a2+b2 | | a2+ac | | a(a+c) | | a | | c | |
L= |
| = |
| = |
| = |
| * |
| = |
| | b2+c2 | | ac+c2 | | c(a+c) | | c | | c | |
6 kwi 20:12