kula
bezendu: Oblicz stosunek objętości kuli wpisanej w czworościan foremny do objętości kuli opisanej na tym
czworościanie
6 kwi 19:18
Godzio:
| | | | 1 | | 1 | | V1 | |
k = |
| = |
| ⇒ k3 = |
| = |
| |
| | | | 2 | | 8 | | V2 | |
6 kwi 19:19
Godzio:
Oj pojechałem trochę, w przekroju nie mamy trójkąta równobocznego
6 kwi 19:20
6 kwi 19:21
Godzio:
6 kwi 19:26
bezendu: Dziękuję.
6 kwi 19:28
bezendu:
Takiego czegoś chyba nie będzie na maturze ?
6 kwi 20:19
Godzio:
Na maturze może być wszystko
6 kwi 20:19
bezendu:
W sumie przeważnie jest ostrosłup, ale te obrotowe też są ok
6 kwi 20:20
bezendu:
Jednak spróbuję dokończyć to zadanie. Tylko jak ?
6 kwi 23:14
bezendu: Nie tutaj.
6 kwi 23:14
Eta:
To łatwe zadanie..
6 kwi 23:21
bezendu:
To nie miało być tutaj

to zadanie to pestka
6 kwi 23:25