| 1 | ||
1o k = 1 12 = 1 = | *1*( 1 + 1)*(2*1 + 1) ok ![]() | |
| 6 |
| 1 | ||
12 + 22 + 32 + ... + k2 = | k*( k + 1)*( 2 k + 1) | |
| 6 |
| 1 | ||
(12 + 22 + 32 + ... + k2) + ( k + 1)2 = | k*( k + 1)*(2 k + 1) + ( k + 1)2 = | |
| 6 |
| 1 | 6 (k +1)2 | 1 | ||||
= | k*( k+1)*( 2 k+1) + | = | *[ k*( k +1)*(2k +1) + 6( k +1)2} = | |||
| 6 | 6 | 6 |
| 1 | 1 | |||
= | [ ( k + 1)*( 2k2 + k+ 6 k + 6 ] = | *( k + 1)*(2 k2 + 7 k + 6) = | ||
| 6 | 6 |
| 1 | 1 | |||
= | *( k + 1)*( k + 2)*( 2 k + 3) = | *( k + 1)*[( k +1) + 1)*[ 2( k + 1) + 1] | ||
| 6 | 6 |