matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma, znak
majka:
Jak mam rozmiec taki zapis?(jak beda wygladaly dzialania zeby to obliczyc)
N
∑
i=1
(logT)
2
, (N nad symbolem sumy, i=1 poniżej) gdzie N=9 T=17.5
6 kwi 12:51
majka:
T ma jeszcze dolny indeks "i"
6 kwi 12:53