nowy uklad wspolrzednych
zadanie: Dane sa liniowo niezalezne wektory F1; F2; F3 z R3 oraz przeksztalcenie liniowe T : R3 → R3,
o którym wiadomo ze:
(a) F1 jest jego wektorem wlasnym o wartosci wlasnej −3 oraz
(b) T(F2) = 2F2− F1, zas T(F3) = 0.
Znajdz macierz przeksztalcenia T w ukladzie wspólrzednych, w którym wektory F1, F2, F3
sa wersorami.
moge prosic o pomoc?
6 kwi 12:39
zadanie: ?
6 kwi 13:18
zadanie: wydaje mi sie, ze trzeba znalezc obrazy wersorow, czyli T(F1), T(F2), T(F3) bo macierz
przeksztalcenia tworzy sie z obrazow wersorow.
T(F3)=0=(0,0,0), czyli ten juz jest dany (ostatnia kolumna tej macierzy to (0,0,0)
a jak obliczyc T(F1), T(F2)?
jakies podpowiedzi?
6 kwi 13:31
zadanie: ?
6 kwi 14:39
zadanie: ?
6 kwi 17:56
zadanie: moge prosic o pomoc?
6 kwi 19:15
zadanie: ?
6 kwi 20:47
zadanie: ?
7 kwi 11:23
zadanie: ?
7 kwi 20:08
zadanie: ?
10 kwi 21:31