matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania
pomocy:
Rozwiąż: a) x+1/x+2= x+2/x−3 b) x−1/x+5= x−3/x−1 c) 2x−1/x−1+ 4x+1/2x+1 d) x+ 3/x+5= x−1/x−3 e) 3x+2/2x−1= 4,5x/3x−2 f) 2x+3/4x−5= 4x+5/8x−7
6 kwi 11:53
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
6 kwi 12:10