matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
monika:
w trojkacie prostokatnym o obwodzie 9 dlugosc bokow tworza ciag geometryczny . oblicz pole kola opisanego na tym trojkacie
6 kwi 09:55
zawodus:
a,b,c − boki a+b+c=9 a
2
+b
2
=c
2
b
2
=ac Liczysz
6 kwi 09:59