.
Kasia: Witam proszę o sprawdzenie

cos(α+β)*cos(α−β)≤1
L=cos(α+β)*cos(α−β)=(cosαcosβ−sinαsinβ)(cosαcosβ+sinαsinβ)=cos
2αcos
2β−sin
2αsin
2β=
cos
2αcos
2β−(1−cos
2α)(1−cos
2β)=cos
2α+cos
2β−1
cos
2α+cos
2β≤2 zatem cos
2α+cos
2β−1≤1
6 kwi 00:13
zawodus: Co ty masz w ogóle zrobić?
6 kwi 09:16
Hajtowy: Zadanie bez treści − sprawdźcie
6 kwi 11:27
ICSP: Udowodnić nierówność.
6 kwi 11:29
ICSP: cosx jest liczbą z przedziału [−1 ; 1] iloczyn dwóch takich liczb jest również liczbą z
przedziału [−1 ; 1], czyli mniejszą bądź równą od 1. c.n.w.
6 kwi 11:30