matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
1
1
1
wiadomo, ze a>0 i a
2
+
=a+
. Wykaz ze a+
=2
a
2
a
a
1
a
4
+1
(a
2
+1)
2
−2a
2
(a
2
+1)
2
2a
2
a
2
+
=
=
=
−
=
a
2
a
2
a
2
a
2
a
2
(a
2
+1)
2
1
−2 = (a+
)
2
−2 ........
a
2
a
co ten kwadrat
5 kwi 22:35
bezendu:
Widzę, maturka zadania.info. Nie odpowiedziałeś na ostatni dowód więc nie wiem czy opłaca się pisać.
5 kwi 22:36
ICSP:
1
1
a
2
+
= (a +
)
2
− 2
a
2
a
5 kwi 22:36