matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Współczynnik Lepkości
Norbi:
witam , potrzebuje sprawdzenia jednostki dla współczynnika lepkości określonym wzorem η=[2*r
2
*t(ρk−ρc)]/ 9h krok po kroku . Niestety liczę to już któryś raz i nie wychodzi mi
5 kwi 21:27
daras:
masz zły wzór
kg
[η] = Puaz =
ms
5 kwi 22:17