matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!
ada:
Obliczyć kąt ostry rombu, w którym kwadrat długości boku jest równy iloczynowi długości jego przekątnych
1 lis 18:47
Zbronek:
ef
P
rombu
=
=a
2
*sinα
2
e*f=a
2
/*1/2
ef
1
1
=a
2
*
⇒sinα=
⇒α=30
o
2
2
2
1 lis 22:30