matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
roubi:
Wiadomo,że P(A)=0,3 P(B)=0,5 P(A∩B)=0,1 Oblicz P(A∪B)
5 kwi 18:52
Piotr:
wzor na dole
https://matematykaszkolna.pl/strona/1018.html
5 kwi 18:56
Hajtowy:
P(A∪B) = 0,3 + 0,5 − 0,1 = ...
https://matematykaszkolna.pl/strona/1018.html
5 kwi 19:00
Hajtowy:
Witaj
Piotrze
5 kwi 19:00
Piotr:
Witaj
Hajtowy
5 kwi 19:02
bezendu:
Tak trudno podstawić do wzoru
5 kwi 19:02