matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja
bartek:
Dana jest funkcja f(x) = x − |x|. Zapisz wzór funkcji g i narysuj jej wykres. g(x) = f(x+1)
5 kwi 18:52
J:
g(x) = x + 1 − Ix + 1I g(x) = x + 1 − x − 1 , dla x≥ 1 g(x) = x + 1 − (−x −1 ) , dla x < 1
5 kwi 18:57