matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie jednorodne
ajot:
Rozwiąż równanie jednorodne:
9t+y
y'=
t+y
| 9 1 | | |=8 | 1 1 |
⎧
9t+y=0
⎩
t+y=0
t=0 y=0 Nie prowadzi to jednak do rozwiązania. Jaką metodę należy zastosować
5 kwi 18:19